NIEUW IN DE PRAKTIJK! 

Gratis voor patiënten en voor abonnementhouders van FysioFitness.

De inbody weegschaal

Met deze geavanceerde weegschaal is het mogelijk om uw lichaamssamenstelling te meten. Het weten van de lichaamssamenstelling is essentieel om een uitspraak te doen over de gezondheid. De laatste jaren zijn het berekenen van de BMI of alleen het gewicht steeds meer achterhaald. De Inbody weegschaal laat niet alleen het gewicht zien, maar ook de hoeveelheid spier- en vetmassa en de hoeveelheid vocht in het lichaam.

Via hand- en voetelektroden worden er veilige en lage stromen door het lichaam gezonden. Het lichaam geeft hier een bepaalde weerstand op terug, dit noemen we de impedantie. Aan de hand van deze impedantie kan de lichaamssamenstelling worden berekend door het apparaat.

Als de weegschaal de waardes heeft berekend, komt dit tevoorschijn op de computer. Het is mogelijk om de metingen op te slaan zodat u na een aantal weken het verloop van de lichaamssamenstelling kunt zien. Daarnaast is het ook mogelijk om een geprinte versie mee te nemen van de uitslag van uw meting.

Heeft u verder nog vragen of bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag een afspraak plannen voor een meting? Neem dan contact op met onze praktijk.