Hydrotherapie
Bewegen in het water

Wil je graag sporten of bewegen, maar wordt je belemmerd door pijn? Dan is hydrotherapie een optie.

Actieve groep mensen rent water in

Hydrotherapie is oefentherapie in het water. Het grote voordeel hiervan is dat je in het water geen last hebt van de zwaartekracht. Hierdoor is het bewegen en oefenen in het water veel gemakkelijker. Daarnaast zorgt water wel voor weerstand, waardoor je met bewegen wel je kracht en conditie opbouwt. Hydrotherapie traint dus je mobiliteit, stabiliteit en kracht, zonder dat het de gewrichten zwaar belast. 

Bij hydrotherapie is het water net wat warmer dan gemiddeld. Dit zorgt voor een verbetering van de bloedsomloop, wat het herstel bevordert.

Voor jong en oud

Hydrotherapie is geschikt voor zowel jong als oud, die problemen ervaart met bewegen buiten het water. Bij ouderen is dit bijvoorbeeld bij neurologische aandoeningen, orthopedische aandoeningen of reumatische aandoeningen. 
Bij kinderen helpt hydrotherapie goed bij neurologische aandoeningen, orthopedische aandoeningen, reumatische aandoeningen of problemen in de motorische ontwikkeling. 

Daarnaast is onze hydrotherapeut gespecialiseerd in het 1 op 1 begeleiden van kinderen die niet mee kunnen in het reguliere zwemles programma. Dit zijn bijvoorbeeld kinderen met gedragsproblemen of vormen van autisme, of kinderen die motorische problemen hebben. Ook als het uw kind om een andere reden niet lukt zijn of haar zwemdiploma te behalen, kan onze hydrotherapeut uitkomst bieden.

Locatie

De hydrotherapie wordt gegeven in Zwembad de Boskuul in Lobith, in samenwerking met NLG Lobith.