Kinesiotape

helpt je met bewegen

Je ziet steeds vaker (top)sporters met het kleurige kinesiotape op been, kuit, arm of schouders. Arjen Robben, Justine Henin, de Nederlandse hockeydames en op de Olympische spelen zien we de kinesiotape ook steeds meer en meer gebruikt worden. Kinesiotape lijkt een kleurig en modern middel tegen blessures en om beter te presteren. Wat veel mensen niet weten is dat de klachten waarvoor kinesiotape een goede behandelmethode is, heel verschillend van aard zijn.

Nabehandeling bij blessures

Bij Fysio rijnwaarden gebruiken wij de kinesiotape als nabehandeling bij blessures, zweepslag of spierpijn, verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, (oedeem en hematomen), correctie van houding en behandeling van klachten door overbelasting zoals klachten van arm, nek en schouder (KANS, de RSI van voorheen), tennis- of golfelleboog. Ook de knie, kuit, lage rug en heup wordt regelmatig met kinesiotape behandeld.

Fysio Rijnwaarden, leven is bewegen!

Kinesiotape wordt ook gebruikt voor neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden, evenals preventief tapen. Kinesiotape is daarmee een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken. Kinesiotape doorbloedt, voert vocht af, ondersteunt, corrigeert, stimuleert en beschermt!