Kiss Kidd

effectieve behandeling op jonge leeftijd

Heeft u een baby met slaapproblemen, voorkeurshouding, overstrekken, scheve afgeplatte schedel, veel huilen, moeizame ontlasting, etc? Of een kind met veel hoofdpijnklachten, onrust, driftbuien, slecht kunnen concentreren of stilzitten, leerproblemen, matige motoriek, coördinatie, enz? Dan kan het zijn dat uw baby of kind het zwaar heeft gehad met de bevalling en problemen heeft met o.a. zijn hogewervels bij de schedel. Bij baby’s (zuigelingen) noemt men het KISS (Kopgewrichten Invloed bij Stoornissen in de Symmetrie) en verwijst naar een pijnlijke spanning in de hoge nekregio en de gevolgen daarvan voor hun latere ontwikkeling. Vanaf 2 jaar met de peuterleeftijd noemt men het KIDD (Kopgewrichten Invloed bij Dyspraxie en Dysgnosie).

Wetenschappelijke studies

Uit wetenschappelijke studies blijkt, dat het functioneren van de bovenste nekgewrichten van groot belang is voor de houding- en motoriekontwikkeling van de pasgeborene.In de eerste maanden van de baby zijn deze gewrichtjes ook belangrijk voor een goede zuig- en slikreflex. De behandeling met manuele therapie bestaat uit het toedienen van lichte impulsen in corrigerende richting op de betreffende wervel(s). Deze manuele handelingen worden uitgevoerd door gespecialiseerde therapeuten die daarvoor zijn opgeleid en zijn bedoeld om voorwaarden voor goed herstel te scheppen.

Fysio Rijnwaarden, leven is bewegen!

Na twee à drie behandelingen ziet men meestal al resultaat. De behandeling op jonge leeftijd is het meest effectief. Bij FysioRijnwaarden werkt de manueel therapeut samen met de kinderfysiotherapeut voor een zo optimaal resultaat.

Meer informatie over Kiss Kidd