Yoga
houd je lichaam en geest in balans

Yoga kan een manier zijn om te ontspannen. Voor anderen is het juist een training om het lichaam soepel te houden. Of je nu voor een intensieve of juist rustige sessie kiest, yoga is sowieso een goede manier om het lichaam te stretchen, te versterken en te ontspannen.

Doormiddel van yoga kun je zowel het lichaam als de geest fit houden. Je neemt lichaamshoudingen aan, je leert ademhalingstechnieken en meditatie. Je lenigheid verbeterd. Net zoals de kracht en de vorm van spieren, terwijl het lichaam met de geest samenwerkt.

Is yoga iets voor mij?

Voordat je met yoga start is het belangrijk om eerst je doelen te bepalen. Want yoga alleen is niet zaligmakend. De intensiteit bijvoorbeeld, is niet hoog genoeg om het uithoudingsvermogen of de kracht te verbeteren.

Je wordt van yoga wel sterker, maar je ontwikkelt kracht veel effectiever door het trainen met gewichten. Met yoga verbruik je weinig calorieën, dus je valt niet af. Ook krijg je er geen betere conditie van. Daarvoor bieden wij vitaliteitstraining aan.

Je ontwikkeld wél lenigheid, balans en ontspanning. Deze verbeteringen kunnen in het dagelijkse leven zeer goed van pas komen, zoals bij het buigen van de rug, draaien of iets oppakken. Zo voorkom je weer blessures of andere klachten.

Verwacht niet meteen te veel van jezelf als je start met yoga. Bouw het langzaam aan op. Zelfs mensen die redelijk fit zijn, kunnen het de eerste paar keer moeilijk vinden om alle posities volledig uit te voeren.

Om je aan te melden voor yoga verwijzen wij door naar Hennie Gelauf van yogacentrum 'de Zon' te Lobith. Tel. nummer 0316-547100.