Diabetes type 2

multidisciplinair beweegprogramma voor diabetes type 2

FysioRijnwaarden heeft een multidisciplinair beweegprogramma ontwikkeld voor diabetes type 2 patiënten. In samenwerking met huisartsen, internist, diabetes verpleegkundige, diëtist, cesartherapie, GGnet, en maatschappelijk werk.

Bij diabetes type 2 patiënten wordt er door de alvleesklier onvoldoende insuline gemaakt of de functie van de insuline is matig. Hierdoor nemen de cellen de glucose uit het bloed onvoldoende op. De bloedglucose waarde in het bloed is daardoor hoger dan normaal.

Het beweegprogramma diabetes type 2 is mede ontwikkeld door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor fysiotherapie (KNGF) in samenwerking met TNO. Onze therapeuten voldoen aan de kwaliteitseisen van het centraal kwaliteitsregister fysiotherapie en zijn opgeleid voor het beweegprogramma diabetes type 2.

Door het door ons aangepaste bewegingsprogramma is het vaak mogelijk:

  • De bloedglucosewaarde op peil te houden of zelfs blijvend te verlagen. 
  • Meer controle te ontwikkelen over je eigen lichaam. 
  • Verbeterde conditie en verantwoord bewegen. 
  • Bovendien verminderd het de kans op hart- en vaatziekten. 

Beweegprogramma op maat

We starten met een gesprek om uw persoonlijke wensen en beperkingen te inventariseren. Daarna nemen we een aantal tests en vragenlijsten af om een beeld te krijgen in uw hulpvraag. Vervolgens wordt er drie maanden, twee maal in de week individueel en in groepsverband getraind. Na de trainingscyclus worden de testen herhaald om de verbetering zichtbaar te maken. Daarna worden er nog twee evaluaties gepland na 6 en 12 maanden om een blijvende leefstijlverandering te behouden.

Verbeter de kwaliteit van uw leven en meld uw aan bij Fysio Rijnwaarden.