FysioFitness

Fitness voor iedereen!

Het is niet altijd even eenvoudig om je gezond en fit te voelen. Voor velen van ons is het een gevecht dat elke dag plaats vindt.

Proberen om zo goed en gezond mogelijk te leven met chronische pijn, diabetes,
reuma, artrose, longproblemen, of bijvoorbeeld juist willen of moeten afvallen…

Deze groep mensen kan goed de steun gebruiken van een fysiotherapeut voor begeleiding in de wens of hulpvraag die er ligt. Om samen te bekijken waar de kansen en mogelijkheden liggen om de activiteiten in het dagelijks leven te vereenvoudigen. Redenen om hiervoor te kiezen:

Dé oplossing om te kunnen blijven bewegen!

 • Omdat u te beperkt verzekerd bent voor fysiotherapie en eigenlijk nog niet klaar bent met de training of revalidatie
 • Omdat u op een verantwoorde wijze wilt werken aan een gezond en fit bestaan
 • Omdat u vaak klachten heeft tijdens het trainen
 • Omdat u dan één of twee keer per week kunt trainen, gedurende een uur onder begeleiding van een fysiotherapeut. Iedereen wil zich toch graag gezond en fit voelen?

Wie zijn wij?

FysioRijnwaarden is een jonge innoverende praktijk. Bij ons staat u als cliënt centraal. U wordt actief betrokken in het opzetten en uitvoeren van uw eigen behandeling en herstelproces. Al onze therapeuten zijn BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) en CKR (Centraal Kwaliteits Register) geregistreerd en volgen met regelmaat cursussen om hun kennis up to date te houden.

Een onderhoudend individueel bewegingsprogramma, specifiek op uw hulpvraag en wens aangepast, en met deskundige begeleiding. In groepsverband en individueel wordt op verantwoorde wijze gewerkt aan een gezond en fit bestaan.

Individueel bewegingsprogramma

Iedereen beweegt zich graag gemakkelijk en wil zich graag gezond voelen. Maar het blijkt niet altijd even gemakkelijk om te werken aan je gezondheid… De één vindt het lastig om zichzelf aan het bewegen te zetten; je mist de stok achter de deur om te doen wat goed voor je is, en voor de ander is het vanwege bijvoorbeeld gezondheidsklachten moeilijk om naar de sportschool te gaan. Het kan dan nog wel eens lastig zijn om zelf te bepalen hoe lang en hoe veel oefenen goed voor je is, en wanneer het juist te veel wordt en het bewegen (sporten) niet meer goed voor je is. Om uw gezondheid een handje te helpen is FysioFitness ontwikkeld. FysioFitness is een gezondheidsbevorderend en -onderhoudend individueel bewegingsprogramma specifiek op uw hulpvraag en wens aangepast.

FysioFitness is dus perfect voor bijvoorbeeld diegene bij wie de vergoedingen voor fysiotherapie onvoldoende reikt, of voor wie graag voor een gezond en fit bestaan kiest door te bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Belangrijk is dat je het bewegen leuk en belangrijk voor je gezondheid gaat vinden. Zo niet dan zal het erg lastig worden om het vol te houden. De fysiotherapeut zal je zo goed mogelijk coachen om dat doel te bereiken. Ook door te trainen in een groep kun je elkaar steunen, stimuleren en ervaringen uitwisselen.

Waar bestaat FysioFitness uit? Eigenlijk alles wat nodig is om uw belastbaarheid te verhogen zoals:

 • Circuittraining
 • Ontspanningstherapie
 • Rugtraining
 • Nek-schouder training
 • Mindfulness
 • Pilates
 • Conditietraining

Mocht het nog onmogelijk zijn om deel te nemen of zijn de klachten nog onbekend, dan is het verstandig eerst contact op te nemen met de fysiotherapeut voor een medisch onderzoek of een kort individueel traject ter voorbereiding op.

Aanmelden via telefoonnummer:
0316-541862 of kom langs.