Bekkenfysiotherapie voor mannen
Blijf niet lopen met klachten aan je bekkenbodem

Klachten in de bekkenbodem. “Dat is toch iets voor vrouwen? Mannen hebben daar toch geen last van?” Dit idee bestaat bij veel mannen, maar is alles behalve waar. Blijf niet lopen met klachten aan je bekkenbodem! We kunnen je snel en effectief helpen met bekkenfysiotherapie.

Bekkenfysiotherapie 4

Urineverlies of ontlastingsverlies

Herken je dat? Dat je bij niezen, hard lachen of bijvoorbeeld sporten wat urine of ontlasting verliest? Of dat je ineens erg nodig naar het toilet moet, maar net niet op tijd bent? Urine- of ontlastingsverlies veroorzaken veel ongemak en vaak ook schaamte. Het is een gevolg van bekkenproblemen en kan goed verholpen worden. 

Prostaatklachten bij mannen

Als je ouder wordt, neemt je prostaat vaak in grootte toe. Dit hoeft geen probleem te zijn, tenzij de prostaat je urinebuis dicht drukt. Plassen gaat dan steeds moeilijker en kan zelfs pijn gaan doen. Ook kan de prostaat tegen je blaas aandrukken, waardoor deze minder urine kan opslaan. Omdat dit proces geleidelijk verloopt raken veel mannen er aan gewend. Maar schaamte speelt ook regelmatig een rol.                                                  
Als je de symptomen op tijd herkent en contact zoekt met een bekkenspecialist, kunnen je klachten goed verholpen worden.

Pijn in het scrotum

Over pijn aan het scrotum wordt niet veel gesproken. Toch is het een veel voorkomend probleem bij mannen, jong en oud. Scrotumpijn ontstaat door te hoge spanning in de bekkenbodemspieren. Daardoor worden de testikels overgevoelig en dat kan vervelende pijn veroorzaken. Scrotumpijn kan goed verholpen worden met een speciale training.  

Erectiestoornis

Erectiestoornissen zijn één van de meest gehoorde bekkenbodemproblemen bij mannen. Een erectieprobleem kan betekenen dat je helemaal geen erectie meer krijgt, of tot een onvolledige erectie komt. De oorzaak ligt vaak in een verstoorde spierspanning in het bekkenbodemgebied. Een erectiestoornis kan ook gepaard gaan met pijn door verkramping. Veel mannen ervaren daarom schaamte, angst of spanning bij het vrijen, wat je natuurlijk enorm kan beperken in je levensgeluk. 

Problemen met klaarkomen

Kom je wel eens te vroeg klaar? Heb je pijn bij het vrijen of voel je zoveel spanning dat klaarkomen eigenlijk helemaal niet meer lukt? Het kan zijn dat je dan last hebt van problemen met je bekkenbodemspieren. Het goede nieuws is: dat komt vaak voor, én daar kun je iets aan doen. 
Bij zowel mannen als vrouwen spant de bekkenbodem af en toe aan naarmate de opwinding bij het vrijen toeneemt. Bij overmatige aanspanning van die spieren kun je pijn ervaren en de controle verliezen over het klaarkomen. Je komt daardoor sneller klaar dan je graag zou willen, of helemaal niet meer. Je kunt dit weer volledig onder controle krijgen door training.