Oncologie

behandeling bij de diagnose kanker

Wanneer u de diagnose kanker krijgt, stort uw wereld in. Het is moeilijk de draad weer op te pakken en uw leven weer op de rit te krijgen. Uw leven! Immers, de behandelmethoden zijn steeds beter en specifieker, waardoor steeds meer mensen deze ziekte overwinnen.

De ziekte zelf en de behandeling hebben echter een enorme impact op uw lichaam en leven. Vaak krijgen mensen te maken met vermoeidheid, mobiliteitsbeperkingen als gevolg van operaties of bestraling, angst, onzekerheid, verlies van kracht en conditie. 
Kortom: Verlies van kwaliteit van leven. 

Voorheen werd geadviseerd veel rust te nemen om het lichaam de kans te geven te herstellen. Het blijkt echter uit vele onderzoeken dat dit beter kan. Bewegen en trainen kan u helpen de klachten te verminderen en zelfs het effect van de behandelingen te vergroten. De vermoeidheid zal verminderen, de kracht en conditie verbeteren, het vertrouwen in uw lichaam neemt toe, ook omdat u zelf actief kan bijdragen aan het herstel. 
Kortom: Toename van kwaliteit van leven. 

Trainen onder begeleiding  van de fysiotherapeut geeft u houvast en duidelijkheid. Wij houden rekening met uw beperkingen en kunnen u helpen deze te verminderen door gerichte oefeningen en fysiotherapeutische technieken. 

Netwerk oncologie

In ons team zijn verschillende specialisaties vertegenwoordigd, zoals een oedeemtherapet, manueel therapeut en psychosomatisch therapeut, die ingezet kunnen worden. Ook werken we met fasciatechnieken om littekenweefsel zachter en soepeler te maken. Littekens kunnen nogal wat bewegingsbeperkingen en pijn veroorzaken. We werken nauw samen met andere disciplines en zijn aangesloten bij het oncologisch netwerk: Het Gelders Eiland. 

Wij kunnen u helpen en begeleiden in het hele proces, dus ongeacht in welke fase van de ziekte en behandeling u bent. Aangezien ieder mens uniek is, zijn de gevolgen van de ziekte ook per persoon verschillend. Dit vraagt om een individuele aanpak. 

Wanneer u zich aanmeldt, bespreken we uw wensen, problemen en mogelijkheden. U vult een aantal vragenlijsten in en wij zullen wat onderzoeken en testen doen. Aan de hand hiervan, stellen we een persoonlijk behandelplan voor u op. Dit kan dus uit verschillende therapieën bestaan, maar het kan ook gewoon trainen zijn, onder begeleiding van een fysiotherapeut, zonder vast te zitten aan een lang multidisciplinair traject. 

Meer informatie over Oncologie Netwerk Het Gelders Eiland