Sportfysiotherapie

sportspecifieke revalidatie

De sportspecifieke revalidatie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Door specifieke scholing en werkveldervaring kan FysioRijnwaarden sportletsels in kaart brengen en het hersteltraject begeleiden voor zowel recreatieve als professionele sporters. In het verleden is samengewerkt met sporters uit alle sporttakken. Zowel Olympische sporters, eredivisieclub AZ, regionale atleten als amateur teamsporters zijn het terrein van de sportfysiotherapie van FysioRijnwaarden geweest.

FysioRijnwaarden biedt de volgende specialismen aan

  • Sportspecifieke revalidatie, zowel conservatief als post operatief.
  • Trainingadvies, zowel ter voorkoming van blessures als het verbeteren van de sportprestatie.
  • Trainingsbegeleiding, aan de hand van sportspecifieke testen wordt een op maat gemaakt trainingsprogramma aangeboden.

Bij het in kaart brengen van de sportblessure is kennis van de sportspecifieke fysieke kenmerken van de sportprestatie van groot belang. Samen met het letsel van het aangedane weefsel wordt een op maat gemaakt revalidatieschema aangeboden. Zowel tijdens de behandelingen als er buiten om worden duidelijke adviezen gegeven om de genezing te ondersteunen.
 
FysioRijnwaarden geeft een duidelijk advies ter voorkoming van sportblessures. Op het gebied van trainingsleer, bescherming (tape, braces) en overige ondersteuning (schoenzooltjes, materiaal) is ruime kennis aanwezig. FysioRijnwaarden heeft naast ruim uitgeruste behandelkamers de beschikking over een trainingscentrum voor de revalidatietraining met toestellen (cardio en krachtrevalidatie) als grondoefeningen.

FysioRijnwaarden heeft de beschikking over nagenoeg alle testmogelijkheden om de fysieke eigenschappen van de sporter te bepalen. Voorbeelden hiervan zijn; kracht, anäerobe drempel en startsnelheid. FysioRijnwaarden werkt voor een maximaal resultaat doelgericht samen met alle disciplines onder één dak. Indien nodig is er multidisciplinair overleg. FysioRijnwaarden heeft goede contacten met medisch specialisten, trainers en wetenschappers om een zo goed mogelijke dienst aan te bieden.