Dry needling
Gecombineerd met fysiotherapie en/of manuele therapie

Dry needling neemt de laatste jaren een grote vlucht in Nederland. De vraag is groot mede door de verrassende effecten en enthousiasme van de patiënten die behandeld zijn. De dry needling wordt bij FysioRijnwaarden gecombineerd met fysiotherapie en/of manuele therapie.

Dry Needling1

Dry needling

Dry needling is een behandeling, welke zich kenmerkt door het inbrengen van een acupunctuurnaald, door de huid heen, op specifieke plaatsen. Deze plaatsen worden triggerpoints of tenderpoints genoemd. De triggerpoints liggen in onderliggend spierweefsel. De dry needling heeft als doel het wegnemen van de verhardingen in spieren en het verlichten van pijn en andere sensaties. Tevens zal bij het wegnemen van de verhardingen in spieren en triggerpoints de spier weer in zijn functie beter kunnen bewegen en de pijnklachten van de triggerpoints met de aangrenzende betrokken gebieden nemen vaak af.

Dry needling is een zeer effectieve techniek voor behandeling van spierpijnen en spiergerelateerde klachten, waarbij lokale verkrampingen in spieren en/of uitstralende sensaties optreden. Dry needling is geen acupunctuur!

Voor wie?

Dry needling kan worden toegepast bij; stijve spieren en gewrichten, KANS (klachten van de nek, schouder en arm, de RSI klachten zoals dat in het verleden werd benoemd), klachten van de nek, schouder, arm, (tennis) elleboog, onderarm en pols. Maar ook klachten van de lage rug, heup en beenspieren zoals verhardingen of krampen zijn vaak geïndiceerd. Resultaten zijn verrassend en leiden vaak tot goede resultaten.