Kinesiotape
Elastische tape die helpt met bewegen

In zowel het dagelijks leven, als in de topsport, zien we steeds vaker de gekleurde kinesiotape op het lichaam. Heet Medical Taping Concept is een methode uit Japan waarbij spieractiviteit meehelpt in het genezingsproces en ondersteuning van de spieren. 

Tape2

Het Medical Taping Concept gebruikt elastische tapes die spieren ondersteunen, zonder de beweging te beperken. De tape geeft verbetering van toevoer van bloed en afvoer van afvalstoffen in het lichaam. Door de spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd.

Effecten van de tape

De kinesiotape is elastisch, is waterresistent en kan gemakkelijk meerdere dagen zitten. Met douchen of zwemmen kan de tape gewoon blijven zitten. De kinesiotape ondersteunt weefsels en gewrichten in het functioneren en bewegen. 

Eén van de belangrijkste effecten is pijndemping door drukvermindering en verbetering van de bloedcirculatie. Bijkomend voordeel is dat de tape meerdere dagen kan blijven zitten, waardoor het effect ook langer aanhoudt. 

Vergoeding van de tape

De kinesiotape wordt gebruikt als reguliere behandeling of als deel hiervan. Bij de eerste keer tapen wordt de tape zelf niet in rekening gebracht, om te kijken wat het effect van de tape is. Wilt u vaker getaped worden, kunt u bij ons een rol tape kopen. De kosten hiervoor zijn €9,- per rol.