Kiss Kidd
Effectieve behandeling op jonge leeftijd

Heeft u een baby met slaapproblemen, voorkeurshouding, overstrekken, scheve of afgeplatte schedel, veel huilen of een moeizame ontlasting? Dan kan het zijn dat uw baby het zwaar heeft gehad met de bevalling en problemen heeft met onder andere de hoge nekwervels. 

Actieve groep mensen rent water in

Bij baby’s (zuigelingen) noemt men dit KISS (Kopgewrichten Invloed bij Stoornissen in de Symmetrie). Dit verwijst naar een pijnlijke spanning in de hoge nekregio, wat invloed heeft op de ontwikkeling en het functioneren van het kind. 

Het zou ook kunnen dat deze problemen zich later uiten. Vanaf 2 jaar noemt men dit het KIDD (Kopgewrichten Invloed bij Dyspraxie en Dysgnosie). Klachten hierbij variëren van hoofdpijnklachten bij uw kind, tot onrust, driftbuien, concentratie problemen, slecht kunnen stilzitten, leerproblemen of motorische problemen.  

Wetenschappelijke studies

Uit wetenschappelijke studies blijkt, dat het functioneren van de bovenste nekgewrichten van groot belang is voor de houding- en motoriekontwikkeling van de pasgeborene. In de eerste maanden van de baby zijn deze gewrichtjes ook belangrijk voor een goede zuig- en slikreflex. De behandeling met manuele therapie bestaat uit het toedienen van lichte impulsen in corrigerende richting op de betreffende wervel(s). Deze manuele handelingen worden uitgevoerd door gespecialiseerde therapeuten die daarvoor zijn opgeleid en zijn bedoeld om voorwaarden voor goed herstel te scheppen.

De behandeling op jonge leeftijd is het meest effectief. Bij FysioRijnwaarden werkt de manueel therapeut samen met de kinderfysiotherapeut voor een zo optimaal resultaat.

Meer informatie

Meer informatie over Kiss Kidd leest u in dit artikel door Eric Saedt en Bé van der Woude van EWMM.