Pilates
Op maandagavond en woensdagochtend biedt FysioRijnwaarden Pilates aan!

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op je lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. 

Pilates3

Tijdens de training is het hele lichaam betrokken, maar de nadruk ligt op het trainen van je rompstabiliteit, oftewel core-stability. Met ‘core’ wordt je romp of kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele en sterke kern vermindert het risico op blessures, dus het is verstandig deze spieren te trainen.

Doordat het accent ligt op het trainen van je rompspieren, is deze training ook uitermate geschikt voor mensen met rugklachten of een verminderde spierkracht in de romp.

Wat houdt de training in?

Bij elke pilatesoefening zorg je ervoor dat je rug, buik en bekkenbodem aangespannen zijn. Elke beweging die je maakt, begint bij de kern van je lichaam. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding.

In het begin kunnen sommige oefeningen zwaar aanvoelen, maar dit zal per keer minder worden doordat de spieren sterker worden.

Nieuwsgierig geworden? 

Geef je dan op voor een proefles bij onze balie of telefonisch via 0316 - 541 862. De lessen worden gegeven op de maandagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur en woensdagochtend van 11.00 uur tot 12.00 uur.